Show menu

MPIK spletni dogodek, 22. 6. 2021: Podjetništvo je strast! ...ali kako hobi spremeniti v poklic

3. 6. 2021
Termin: 22. 6. 2021 ob 10:00
Lokacija: online dogodek na Zoom-u
Organizator: Mrežni podjetniški inkubator Koroška (MPIK)

Podjetništvo je v zadnjih letih v velikem razmahu. Vedno več ljudi želi svoje ideje spraviti v življenje in svobodno ustvarjati. Nekateri se za to hitro odločijo in naredijo ta korak, drugi pa potrebujejo malce več spodbude in informacij, preden skočijo v podjetniški svet. 

Na predavanju boste z Uršo Žorž, uspešno podjetnico in soustanoviteljico največjega dogodka ženskega podjetništva v Sloveniji »500 podjetnic«, spoznali obe plati podjetništva, lastnosti uspešnega podjetnika ter nasvete in primere iz prakse. Ob tem pa še, kako vam lahko pri uresničitvi vaše poslovne ideje pomaga 6. MPIK Natečaj za najboljše poslovne ideje!

Z udeležbo na online dogodku boste spoznali:


  • dobre in malo manj dobre plati podjetništva,
  • če ste iz pravega testa za podjetnika / podjetnico,
  • katerim napakam se lahko na začetku izognete,
  • kako poiskati ideje/svojo strast in kaj nato z njimi početi,
  • kako korakati po poti do uspeha,
  • kako vam lahko pri uresničitvi vaše poslovne ideje pomaga sodelovanje na 6. MPIK Natečaju za najboljše poslovne ideje.

Dogodek je namenjen tistim, ki:


  • razmišljate, da bi vstopili v podjetniški svet, pa še niste čisto prepričani, če je to res prava odločitev za vas,
  • ste na začetku vaše podjetniške poti,
  • ste že na podjetniški poti in potrebujete nekaj spodbude in motivacije na poti navzgor.

Izvajalka dogodka:

Urša Žorž, organizatorka dogodkov, podjetje Eventio:

Urša Žorž je diplomirana ekonomistka in organizatorka dogodkov. Po 17. letih službe v veliki korporaciji je  leta 2010 čez noč pristala v podjetniškem svetu in odprla svoje podjetje za organizacijo dogodkov - Eventio. 

Urša je soustanoviteljica največjega dogodka ženskega podjetništva v Sloveniji – 500 podjetnic, ki so ga leta 2018 uspešno prodali, ter dogodka Noben me ne razume, ki je namenjen mladim. 

Sicer je tudi predavateljica – izvedla je preko 100 predavanj na različne podjetniške tematike. Je tudi poslovna svetovalka in mentorica (mentorirala preko 50 oseb), ki ljudem pomaga na njihovi poslovni poti. 

Urša je organizirala več kot 120 različnih dogodkov, nekatere v lastni režiji, druge za naročnike, in sicer od konferenc, mednarodnih kongresov, občinskih praznikov, podjetniških dogodkov, srečanj zaposlenih ali poslovnih partnerjev, otvoritev, izobraževanj...


Potek dogodka in navodila za spremljanje (22. 6. 2021):


Dogodek bo potekal online z uporabo video konferenčne platforme Zoom. Navodila v zvezi z dostopom do webinarja ter ostale podrobnosti boste prijavljeni prejeli dan ali dva pred dogodkom.


10:00 – 10:05     Pozdrav ter predstavitev aktualnih podjetniških podpornih aktivnosti

10:05 – 11:20     Podjetništvo je strast (Urša Žorž)

11:20 – 11:30     Predstavitev 6. MPIK Natečaja za najboljšo poslovno idejo (Jure Knez) 
Udeležba je BREZPLAČNA, OBVEZNA PA JE PRIJAVA (do 18. junija 2021). 


Dodatne informacije: jure.knez@rra-koroska.si ali tel. 059 085 190.

Veselimo se srečanja z vami,
ekipa MPIK RRA Koroška
Aktivnosti v okviru projekta "SIO RRA Koroška 2020-22" sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.