Inkubiranec MPIK Troia zmagovalec Innoenergyjevega izziva Powerup!

Koroško podjetje Troia je osvojilo naziv slovenski startup leta v okviru Innoenergyjevega izziva powerup. Troia s svojim naprednim tehnološkim znanjem in inovativnim razmišljanjem sicer že uspešno prodira na trge po vsem svetu.

Kot strokovnjakom upravljanja sredstev je razvoj lastnega produkta – platforme Troia AR (obogatena resničnost), omogočil nove dimenzije razvoja za prihodnost in se že izkazal kot korak v pravo smer. Platforma Troia AR s pomočjo AR-očal, tablic ali telefonov prikaže računalniško generirane ključne podatke v realnem času in s tem omogoči izjemne izboljšave v smislu operativne odličnosti in kvalitete pri delu. Ponuja neskončne možnosti in poslovne priložnosti za vse industrije in organizacije.

Obogatena resničnost velja za tehnologijo, ki jo bo v prihodnosti uporabljalo vsako podjetje, ki želi ostati konkurenčno. Podjetje Troia se je pripravljeno spoprijeti z vsakim izzivom. Ekipa je bila zmage izredno vesela, saj so tekmovali proti resnično inovativnim in dobrim rešitvam. Za njih predstavlja to potrditev dobrega in trdega dela, ter predvsem potrditev kvalitete njihove rešitve. Verjamejo da jim bo sodelovanjez EIT InnoEnergy prineslo dodatne priložnosti, nove kontakte in večjo prepoznavnost, s pomočjo katere bodo svoje rešitve lahko prikazali širši svetovni javnosti.

Namen pobude PowerUp! je najti najbolj inovativne startupe, zagonska podjetja v fazi širitve iz srednje in vzhodne Evrope. Kandidati na letošnjem tekmovanju, v katerega je bilo sprejetih 362 zagonskih podjetij, so bili iz 24 držav. V Sloveniji so se za naziv najboljšega v državi potegovali trije izbrani kandidati. Med njimi je bilo še eno koroško podjetje GET ECO, ki rešuje okoljski problem mešane odpadne plastike. Zmagovalca je izbrala strokovna žirija, ki so jo sestavljali: direktorica Next Move Energy in strokovnjakinja za ogljično nevtralnost Nina Bračko Colja, IT-strokovnjak in direktor skupine Žejn in direktor družbe PartIT Ernest Žejn, prof. dr. Matej Zajc s Fakultete za elektrotehniko, Univerza v Ljubljani, ter predstavnik EIT InnoEnergy Szymon Kwiatkowski.

Čestitke obema koroškima startup podjetjema!

Več o InnoEnergyjevem izzivu PowerUp: https://powerup.innoenergy.com/

Deli  novico
Deli 
Novice po letih:
crossmenu Na vsebino