Show menu

Posnetek MPIK Webinarja, 7.5.2020: Google My Business profil in oglaševanje z Google Ads

8. 5. 2020
V četrtek, 7. 5. 2020, smo v Mrežnem podjetniškem inkubatorju Koroška (MPIK) izvedli prvi on-line podjetniški dogodek v živo - webinar na temo Google My Business (GMB) profil in oglaševanje z Google Ads. Strokovno obravnavo tematike je izvedel g. Simon Pogorelčnik iz podjetja Inuit.

Dejstvo je, da je pandemija s Covid 19 ujela podjetja in podjetnike bolj kot ne nepripravljene. In kaj lahko podjetja v tem času vendarle naredijo? Eno od možnosti, da okrepijo svojo »digitalno prisotnost«, smo jim ponudili ravno na našem webinarju.

V prvem delu webinarja smo izvedeli, kaj je GMB profil in zakaj je tako zelo pomemben. Spoznali smo, kako vzpostavimo in kako začnemo z urejanjem profila. Na praktičnem primeru je bilo prikazano, kako izpolniti profil, napotki, smernice, pasti.

V drugem delu smo spoznali oglaševanje z Google Ads. Koliko stane, kje lahko oglašujemo, na praktičnem primeru je bilo prikazano. kako ustvarimo in nastavimo oglaševalski račun. Kako se lotimo oglaševalske kampanje (določitev ciljev, tipov kampanj, načrtovanje in pomembnost ključnih besed). Spoznali smo, kako deluje avkcijski sistem in kaj vpliva na rejting. Sledili so praktični nasveti za uspeh pri omejenem proračunu in še veliko več…

Udeležba na webinarju je bila brezplačna. Webinarja se je udeležilo 29 udeležencev, trajal je dve uri. Udeleženci pa so imeli po koncu samega predavanja na voljo še čas za vprašanja in neposredne odgovore strokovnjaka na vsa njihova vprašanja.

Seveda že vsi nestrpno pričakujemo čas, ko se zopet začnemo srečevati na naših dogodkih v prostorih inkubatorja. Vendar pa vam bomo do takrat (glede na pozitivne odzive udeležencev pa tudi v prihodnje), zagotovo ponudili še več tovrstnih on-line dogodkov. Prvi bo že kmalu. Mi se ga že veselimo in upamo, da se ponovno srečamo v tako velikem številu!

Vsi, ki se nam niste uspeli pridružiti v živo, pa vas tema zanima, vabljeni k ogledu posnetka webinarja na spodnjih povezavah.

Ekipa Mrežnega podjetniškega inkubatorja Koroška

Posnetek 1. dela webinarja: Google My Business profilPosnetek 2. dela webinarja: Oglaševanje z Google Ads