Show menu

12. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij

30. 9. 2019
Na  Inštitutu »Jožef Stefan« bo med 9. in 11. oktobrom 2019 v organizaciji Centra za prenos tehnologij in inovacij potekala 12. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij. Med podpornimi partnerji je, kot že lani, tudi RRA Koroška oz. MPIK.

Vodilna tema konference bo "Kako zagotoviti učinkovit prenos tehnologij iz javnih raziskovalnih organizacij v gospodarstvo?" z naslednjimi podtemami:
  • kako omogočiti partnerstvo start-upov in korporacij,
  • kako lahko Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije (DIH - Digital Innovation Hub) pomaga gospodarstvu,
  • izboljšanje baze znanja organizacij za prenos tehnologij v Sloveniji.
Organizatorji posebej vabijo na uradno otvoritev v četrtek, 10. oktobra, ki ji bo sledil bogat vsebinski program:

Konferenco bo začrtal priznani in ugledni strokovnjak David Secher iz Cambridge KT Ltd. ter skupaj s tujimi in domačimi strokovnjaki (direktorica Siobhan Horan iz KT Ireland, direktor Giancarlo Caratti iz JRC Evropske komisije, direktor Andrej Simončič s KIS, direktorica Natalija Stošicki s SID banke, Tjwan Tan iz EEN, vodja programa za valorizacijo Iiro Eerola iz DG RTD, direktor Jakob Gajšek iz LUI) osvetlil tematiko zagotavljanja učinkovitega prenosa tehnologij.

Sledila bo izredno zanimiva eno in pol urna sekcija podjetnih raziskovalnih ekip iz JRO na pitch tekmovanju za najboljšo inovacijo iz JRO pred mednarodno komisijo.
 
V sklepnem delu se bomo posvetili predstavitvi Digitalnih inovativnih vozlišč (DIH) z domačimi predstavniki kot so direktorji DIH v Sloveniji, in sicer Marko Močnik, Emilija Stojmenova Duh, Brane Semolič, Daniel Copot, Silva Nemeš, Muhamed Turkanović in tudi gosti iz tujine (Jorge Galván Falcón kot predstavnik Evropske komisije). 


Datum: med 9. in 11. oktobrom 2019
Lokacija: Institut »Jožef Stefan«, Jamova cesta 39, 1000 Ljubljana
Brezplačna registracija na konferenco: povezava za registracijo 
Več informacij: spletna stran konference

Vljudno vabljeni!