Show menu

Mouzen in Mrežni podjetniški inkubator Koroška – dokaz, da skupaj zmoremo!

23. 4. 2019
Mrežni podjetniški inkubator Koroška (MPIK) deluje v okviru RRA Koroška d.o.o. Že od leta 2010 sledi svojemu poslanstvu, to je v Koroški regiji poiskati posameznike in ekipe z dobrimi poslovnimi idejami ter strastjo za njihovo uresničitev. Le-tem nato pomagamo pri uresničitvi njihovih idej z ugodnim najemom prostorov v enotah MPIK ter vsebinsko podporo v obliki brezplačnih mentoriranj, svetovanj, strokovnih delavnic in mreženja.

Ena takšnih ekip, zbrana okrog idejnega vodje Gašperja Kumpreja, je ustvarila Mouzen - inovativno ergonomsko podporo za roko pri uporabi računalniške miške in tipkovnice. Veseli predvsem dejstvo, da Gašper in ekipa s svojim produktom rešujejo problem bolečin pri posameznikih,  ki nastanejo zaradi uporabe računalnika oz. miške. To so t.i. »repetitive strain injuries« oz. poškodbe zaradi ponavljajočih se obremenitev, katerih število se pri vsakdanjem delu z računalnikom ne manjša, temveč skokovito povečuje. To dokazuje tudi izreden uspeh Mouzna na platformi za množično financiranje Kickstarter, kjer so zastavljeni cilj 25.000 $ dosegli v 72 urah, kampanja pa traja 30 dni! Več o kampanji na tej povezavi.
MPIK oz. RRA Koroška z Gašperjem pri razvoju Mouzna sodeluje od vsega začetka. Že v začetku leta 2017 nam je Gašper predstavil enega svojih prvih prototipov, ki je bil popolnoma drugačen od sedanje verzije – lesen, težji, manj uporaben in manj estetski. Želja in strast po razvoju ter uspehu produkta so bili pri Gašperju izredni, zato smo ga povezali z mentorjema Borisom Pfeiferjem in Benjaminom Korenom, nazadnje pa še z Luko Topolovcem. Vsi trije sodelujejo v mentorskem programu MPIK. Mnogo ur mentoriranja ter nešteto ur lastnega dela Gašperja in ekipe so pripeljali do sedanjega uspeha. In še enkrat več se je pokazalo, da največ šteje ekipa. Gašper je namreč v pravem trenutku okrog sebe zbral vrhunsko ekipo, ki je znala produkt nadgraditi in pripeljati do nivoja, na katerem je danes. Upamo in verjamemo, da bodo uspehu Mouzna sledili še drugi in omogočili dolgoročni obstoj in razvoj podjetja.

MPIK bo še naprej vlagal vse napore v to, da bo preko projektov, kot  je s strani Republike Slovenije in Evropske unije sofinancirani projekt »SIO RRA Koroška 2018-19«, lahko podpiral (mlade) koroške podjetnike in podjetnice. Na ta način jim bo omogočal pogoje, primerljive s katerimkoli okoljem v Sloveniji. Zavedamo pa se, da ima naše delo smisel edino takrat, ko na naša vrata potrkajo posamezniki in ekipe, kot so fantje, zbrani okrog Mouzna. Skupaj z njimi ter z vsemi ostalimi podjetji, združenimi v skupnosti MPIK, smo dokazali, da se tudi na Koroškem da in zmore!

Če želiš tudi ti postati del skupnosti MPIK, nas lahko najdeš:
Aktivnosti v okviru projekta SIO RRA Koroška 2018-19 sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.