Show menu

Znani so zmagovalci 3. MPIK Natečaja za najboljšo poslovno idejo!

22. 6. 2018

V okviru MPIK Zajtrka, ki je potekal v četrtek, 21. 6. 2018, smo razglasili rezultate 3. MPIK Natečaja za najboljšo poslovno idejo. Hkrati pa smo izvedli tudi okroglo mizo, na kateri so zanimiva razmišljanja o začetkih v podjetništvu, realizaciji poslovnih idej ter podjetništvu nasploh z nami delili Tine Hamler (Aventa Plus d.o.o.), Hinko Kašnik (Pristar d.o.o.), David Valič (Podjetniški center Slovenj Gradec d.o.o.) ter zmagovalka 2. MPIK Natečaja Špela Kresnik (Špela Kresnik s.p.). Stališča občin kot lastnic infrastruktrure MPIK pa sta v uvodnih nagovorih predstavila Marija Vrhovnik Čas (Občina Ravne) in Darko Sagmeister (MO Slovenj Gradec).

Namen MPIK Natečaja je sicer poiskati nove poslovne ideje, ki imajo potencial, da se s predanim delom nosilcev idej in ob pomoči podjetniških podpornih institucij razvijejo v uspešna podjetja s tržno zanimivimi proizvodi in storitvami. Natečaj, ki poteka pod sloganom »Tvoja ideja bo jutri podjetje«, je letos ponujal bogate in uporabne nagrade v skupni vrednosti več kot 6.000 €. Nagrade so prispevala podjetja Pristar d.o.o., Revolver d.o.o., Delavska hranilnica d.d. (PE Ravne), Kwon d.o.o., občine lastnice infrastrukture MPIK ter RRA Koroška d.o.o.


Na 3. MPIK Natečaj smo prejeli 8 popolnih vlog. Med prijavljenimi poslovnimi idejami se jih je 5 nanašalo na storitve, 3 pa na proizvode. Možnost sodelovanja so imeli vsi posamezniki oz. skupine, neglede na starost, kraj bivanja ali zaposlitveni status. Ideja je lahko bila iz katerekoli gospodarske panoge.


Strokovna komisija v sestavi:

  • Tine Hamler (direktor Aventa Plus d.o.o., v komisiji kot predstavnik start-up podjetja),
  • Hinko Kašnik (direktor Pristar d.o.o., v komisiji kot predstavnik uspešnega koroškega podjetja),
  • David Valič (direktor Podjetniškega centra Slovenj Gradec d.o.o., v komisiji kot predstavnik podjetniškega podpornega okolja),

je po oceni pisnih vlog ter ustnih predstavitev izbrala tri zmagovalne poslovne ideje:

1. mesto


Prijavitelj: Peter Rener

član ekipe: Vlado Krašovec


Naziv poslovne ideje: Guitar God – stoli po meri za kitariste, obešala za kitare ter dekorativni produkti

Opis poslovne ideje: Stoli po meri za kitariste, obešala za kitare ter dekorativni produkti. Kupec bo imel možnost izbora in kombiniranja različnih elementov glede na barvo, oblazinjenje itd. Izbor in nakup bo možen v spletni trgovini. 

Peter Rener, zmagovalec 3. MPIK Natečaja (drugi z desne)


2. mesto


Prijaviteljica: Tinca Vomer


Naziv poslovne ideje: Uran - veganski izdelki in storitve

Opis poslovne ideje: Priprava veganskih ter brezglutenskih dogodkov in cateringov, delavnice za otroke ter ostale delavnice o zdravi veganski in brezglutenski hrani, učenje ter sestavljanje menijev za gostinske obrate, inovativni veganski izdelki.

Tinca Vomer, drugouvrščena na 3. MPIK Natečaju (druga z desne)


3. mesto:


Prijaviteljica: Barbara Lenart


Naziv poslovne ideje: AYURFIT - izboljšanje kvalitete življenja zaposlenih

Opis poslovne ideje: Svetovanja in aktivnosti za delodajalce in zaposlene z namenom zmanjšanja števila odsotnosti z dela ter povečanja produktivnosti zaposlenih.
Barbara Lenart, tretjeuvrščena na 3. MPIK Natečaju (druga z desne)


Čestitke prijaviteljem zmagovalnih poslovnih idej, prav tako pa tudi ostalim, ki so sodelovali na natečaju! Želimo si in verjamemo, da bodo ideje s trudom in predanim delom nosilcev idej ter našo pomočjo zaživele tudi v praksi.


Velika zahvala za sodelovanje pa tudi članom ocenjevalne komisije in donatorjem nagrad, brez katerih izvedba natečaja ne bi bila mogoča! 


Ostale podrobnosti v zvezi z natečajem, vključno z vsemi prijavljenimi idejami, najdete s klikom na to povezavo.


Do fotografij z zaključne prireditve dostopate na tej povezavi. 


Ekipa MPIK RRA Koroška


Še beseda ali dve o organizaciji natečaja...

Organizator in izvajalec natečaja je RRA Koroška d.o.o. kot vsebinski upravljavec Mrežnega podjetniškega inkubatorja Koroška (MPIK). Pri izvedbi sodeluje z občinami Dravograd, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem in MO Slovenj Gradec kot lastnicami infrastrukture MPIK.

Kot donatorji nagrad sodelujejo še podjetja Pristar d.o.o., Revolver d.o.o., Delavska hranilnica d.d. (PE Ravne) in Kwon d.o.o.

Natečaj poteka v sklopu projekta »SIO RRA Koroška 2018-19«. Projekt delno financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se v okviru Prednostne naložbe 3.1: Spodbujanje podjetništva, zlasti z omogočanjem lažje gospodarske izrabe novih idej in spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij, vključno s podjetniškimi inkubatorji.