Show menu

6. MPIK Zajtrk

28. 2. 2017
Predstavili smo podporne aktivnosti Mrežnega podjetniškega inkubatorja Koroška v letu 2017 in gostili uspešno mlado koroško podjetnico Majo Wasa, ki z ingverjevim napitkom IngwerTrink pod blagovno znamko Kloster Kitchen osvaja Evropo, prodira pa tudi že v Severno Ameriko.


Z Majo smo odgovorili na vprašanja kot:

  • Zakaj  se je med vključitvijo v projekt PVSP namesto prodaje prehranskih dodatkov v obliki tablet odločila za izdelavo ingverjevega napitka?
  • Kako ji je izkušnja s prodajo ingverjevega napitka na tržnici v Celovcu pomagala najti investitorja iz Švice?
  • Kakšno povezavo imajo župnišča z lupljenjem ingverja?
  • Zakaj mednarodno ameriško podjetje, ki ima slogan »We know ginger best« želi spoznati skrivnosti podjetja Kloster Kitchen glede predelave ingverja?
  • Kako jim je z ingverjevim napitkom uspelo prodreti na nemški in ostale trge?

In seveda še na mnoga druga, povezana z ustvarjanjem dobre podjetniške zgodbe!

Uspeh simpatične in prodorne koroške podjetnice z jasno vizijo, da pomaga ljudem do zdravja na naraven način, je bil v navdih vsem.

Dogodek je potekal v okviru podpornih aktivnosti Mrežnega podjetniškega inkubatorja Koroška (MPIK) v sodelovanju z občinami Dravograd, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem in Mestno občino Slovenj Gradec, v sklopu operacije izvajanja podpornih storitev subjektov inovativnega okolja v Republiki Sloveniji v letih 2016 in 2017 »SIO-RRA Koroška-2016-17«.

»Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Prednostne naložbe: 3.1 Spodbujanje podjetništva, zlasti z omogočanjem lažje gospodarske izrabe novih idej in spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij, vključno s podjetniškimi inkubatorji«.